• 75 jaar Vrijheid in Westfriesland

    Onze stichting houdt in samenwerking met het Westfries Genootschap een tentoonstelling over “75 jaar Vrijheid in Westfriesland”. Deze vindt plaats in de Dorpskerk te Zwaag en wel op zondag 26 april 2020 van 14.00 – 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze dag.

    Degene die deze dag  verhinderd is, bestaat de mogelijkheid om zaterdag 25 april 2020 een kijkje te nemen (inloop van 14.00 – 17.00 uur).

    Wij zijn voor deze tentoonstelling op zoek naar attributen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals fietsplaatjes, jodenster, kranten, kleding, voedsel-en benzinebonnen, knijpkat, verduisteringslamp, tegeltjes ter herinnering aan de bevrijding, soldatenboekjes etc.

    Deze kunnen in bruikleen afgegeven worden bij de Dorpskerk (dinsdagavond vanaf 19.30) of bij Frans Korse, Dorpsstraat 149 A  Zwaag. Kunt u het niet zelf brengen, graag een belletje naar 0229 23 84 27 of 0638 28 15 18, dan haalt Frans het bij u op!

    Bij voorbaat hartelijk dank.

Iedere laatste dinsdag van de maand : open avond!


Eerstvolgende datum is 25 februari 2020, de koffie staat klaar!

Zwaagse vlag.

Is uw exemplaar aan vervanging toe of heeft u wel een vlaggenmast, maar hangt daar nog geen Zwaagse vlag in? Geen nood. Voor 15 Euro is deze op dinsdagavond te verkrijgen in onze werkruimte in de Dorpskerk, Kerkelaan 8 in Zwaag. U kunt ook een mail sturen naar HistorischZwaag@gmail.com en we maken een afspraak met u over levering en betaling.

 

Dorpswandeling.

Wist je, dat wij ook dorpswandelingen organiseren? We horen je zeggen: Wat is er dan te zien in ons dorp? Eigenlijk is dat een goede vraag, omdat we dat juist willen vertellen. Onder leiding van een gids wandelen we langs de Dorpsstraat en aanliggende straten en wordt op verschillende plaatsen stil gestaan, waarbij uitleg wordt gegeven over hetgeen er te zien is. Niet alleen over bestaande panden, ook hoe de situatie vroeger was, wordt uitgelicht. 
De rondwandeling, die in principe op zondagmiddag wordt uitgevoerd, duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop kan er nog in onze werkruimte worden nagepraat. Een groep kan uit maximaal 12 personen bestaan. Meer informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar HistorischZwaag@gmail.com. 

 

Werkplek SHZ

Bestuur SHZ

Agenda 2020

Za. 22-02,  Carnaval; Kinderoptocht
Zo. 23-03,  Carnaval; Traditionele optocht
Za. 25-04, Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid
Zo. 26-04,  Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid 
     
     

 

 

Zwaag '40-'45

Straten