• Boekpresentatie / Tentoonstellingswand

    Afgelopen maanden stond in het teken van het boek over de veiling Bangert en Omstreken. Op zondag 24 maart hadden we een grandioze boekpresentatie, waarbij het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter van Westen. Dit gebeurde  onder het toeziend oog van de schrijvers Ben Beemster, Piet Korse en Piet Bakker èn van een groot aantal belangstellenden. 

     

    Het boek is inmiddels een bestseller. Bij de boekhandels was het in mum van tijd uitverkocht en voor een lange periode waren wij door onze voorraad heen. Inmiddels is er een nieuwe druk, u kunt dus een boek bij ons bestellen. Kijk voor dit boek en nog meer artikelen op onze Te Koop pagina onder de kop Stichting.

     

    Op 21-22 en 23 mei werd het 80-jarig bestaan van het Ziekentriduüm gevierd. Zieken uit Zwaag en de regio werden drie dagen lang, onder begeleiding van een groot aantal vrijwilligers, getrakteerd op een mooi samenzijn in de Martinuskerk. In samenwerking met onze stichting hebben de mensen van het Ziekentriduüm een prachtige tentoonstellingswand gepresenteerd, waarop de geschiedenis van dit festijn is afgebeeld.

Iedere laatste dinsdag van de maand : open avond!


In de maand december zijn wij gesloten.
Eerstvolgende datum is 28 januari 2020, de koffie staat klaar!

Zwaagse vlag.

Is uw exemplaar aan vervanging toe of heeft u wel een vlaggenmast, maar hangt daar nog geen Zwaagse vlag in? Geen nood. Voor 15 Euro is deze op dinsdagavond te verkrijgen in onze werkruimte in de Dorpskerk, Kerkelaan 8 in Zwaag. U kunt ook een mail sturen naar HistorischZwaag@gmail.com en we maken een afspraak met u over levering en betaling.

 

Dorpswandeling.

Wist je, dat wij ook dorpswandelingen organiseren? We horen je zeggen: Wat is er dan te zien in ons dorp? Eigenlijk is dat een goede vraag, omdat we dat juist willen vertellen. Onder leiding van een gids wandelen we langs de Dorpsstraat en aanliggende straten en wordt op verschillende plaatsen stil gestaan, waarbij uitleg wordt gegeven over hetgeen er te zien is. Niet alleen over bestaande panden, ook hoe de situatie vroeger was, wordt uitgelicht. 
De rondwandeling, die in principe op zondagmiddag wordt uitgevoerd, duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop kan er nog in onze werkruimte worden nagepraat. Een groep kan uit maximaal 12 personen bestaan. Meer informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar HistorischZwaag@gmail.com. 

 

Werkplek SHZ

Bestuur SHZ

Agenda 2019

Za. 02-03,  Carnaval; Kinderoptocht
Zo. 03-03,  Carnaval; Traditionele optocht
Zo. 24-03,  Boekpresentatie Veiling B & O
Di. 21-05,  Fototentoonstelling Ziekentriduüm
Wo. 22-05, Fototentoonstelling Ziekentriduüm
Do. 23-05, Fototentoonstelling Ziekentriduüm

 

 

Zwaag '40-'45

Straten