• Voorzitter Ben Kalb lintje

   

  Wij zijn bijzonder trots en feliciteren 'onze' Ben van harte met zijn benoeming als lid in de orde van Oranje Nassau.

  Niet alleen Stichting Historisch Zwaag, maar ook de Herleving en Het Masker kunnen al jarenlang op Ben rekenen.
  Ben heeft zijn onderscheiding dus dik verdiend!

  Wij hopen dat Ben nog lang actief blijft voor Stichting Historisch Zwaag. 

  Namens het bestuur en medewerkers,

  Kiona Leeuw


Iedere laatste dinsdag van de maand : open avond!


Eerstvolgende datum is 26 juni 2018, de koffie staat klaar! 

Wat activiteiten, waarmee wij nu bezig zijn:

- het voorbereiden van onze quiz in oktober;

- voorbereiding van de Open Monumentendag.


Verder kunt u nog altijd het mooie boek “Oorlog in Zwaag” verkrijgen. U kunt het iedere dinsdagavond tussen 19.30 en 20.30, tegen betaling van 15 Euro, bij ons kopen. Mailen mag natuurlijk ook. Wij nemen contact met u op en dan maken we een afspraak over levering en betaling.

Ook in de vakantieperiodes zijn wij iedere dinsdagavond in ons onderkomen in de Dorpskerk aanwezig en u weet het: iedere laatste dinsdag van de maand hebben we een open avond. U kunt dan zo bij ons binnen lopen en als het mooi weer is, zal de deur wagenwijd open staan.

Werkplek SHZ

Bestuur SHZ

"Man bijt hond"

Heb je ook een spannende hobby die je wilt laten zien of heeft de buurvrouw een leuke verzameling waar niemand van weet? Kent je vader nog een leuke anekdote die gehoord mag worden of heeft je vrouw een interessant beroep dat wel eens belicht mag worden? De filmclub van Historisch Zwaag komt graag bij je langs om dit vast te leggen voor de Zwaagse versie van ‘Man Bijt Hond’. Het doel is om, in navolging op de dorpsfilms van Ab Knol, een beeld te geven van Zwaag en haar inwoners. Dit op een zo breed mogelijke en lichtvoetige manier. Rubrieken als ‘U was weer geweldig dit weekend’, Zonder Handen, 30  Seconden, Schuurisme en Aan Tafel, zullen dit programma tot één geheel smeden. Dus woon je naast iemand die superfan is van Jan Smit of ken je iemand die altijd in zijn schuur te vinden is, tip ons dan op tip@historisch-zwaag.nl.

 

 

Zwaag '40-'45

Straten