• Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid in Westfriesland


  Deze tentoonstelling gaat over “75 jaar Vrijheid” en wordt op zondag 26 april in de Dorpskerk te Zwaag gehouden en is van
  14.00 uur tot 17.00 uur. Om 15.00 uur is er een officieel tintje met een aantal interviews van enkele oudere Zwaagers, die de oorlog hebben meegemaakt.

  Jullie zijn allen van harte welkom en de entree is gratis. Voor diegene die deze dag verhinderd is, bestaat de mogelijkheid om zaterdag 25 april een kijkje te nemen en wel tussen
  14.00 uur en 17.00 uur.

  We hebben al enkele attributen uit de Tweede Wereldoorlog ontvangen; mocht u op zolder nog wat tegenkomen, houden wij ons aanbevolen voor bovengenoemde tentoonstelling. Deze kunnen worden afgegeven bij bij Frans Korse, Dorpsstraat 149 A in Zwaag, tel 0229 23 84 27 of 0638 28 15 18.

  Bij voorbaat hartelijk dank en tot zondag
  26 april in de Dorpskerk te Zwaag

Iedere laatste dinsdag van de maand : open avond!


Tot 6 april 2020 zijn er geen open avonden.

Eerstvolgende datum is 28 april 2020, de koffie staat klaar!

Zwaagse vlag.

Is uw exemplaar aan vervanging toe of heeft u wel een vlaggenmast, maar hangt daar nog geen Zwaagse vlag in? Geen nood. Voor 15 Euro is deze op dinsdagavond te verkrijgen in onze werkruimte in de Dorpskerk, Kerkelaan 8 in Zwaag. U kunt ook een mail sturen naar HistorischZwaag@gmail.com en we maken een afspraak met u over levering en betaling.

 

Dorpswandeling.

Wist je, dat wij ook dorpswandelingen organiseren? We horen je zeggen: Wat is er dan te zien in ons dorp? Eigenlijk is dat een goede vraag, omdat we dat juist willen vertellen. Onder leiding van een gids wandelen we langs de Dorpsstraat en aanliggende straten en wordt op verschillende plaatsen stil gestaan, waarbij uitleg wordt gegeven over hetgeen er te zien is. Niet alleen over bestaande panden, ook hoe de situatie vroeger was, wordt uitgelicht. 
De rondwandeling, die in principe op zondagmiddag wordt uitgevoerd, duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop kan er nog in onze werkruimte worden nagepraat. Een groep kan uit maximaal 12 personen bestaan. Meer informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar HistorischZwaag@gmail.com. 

 

Werkplek SHZ

Bestuur SHZ

Agenda 2020

Za. 22-02,  Carnaval; Kinderoptocht
Zo. 23-03,  Carnaval; Traditionele optocht
Za. 25-04, Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid
Zo. 26-04,  Tentoonstelling 75 jaar Vrijheid 
     
     

 

 

Zwaag '40-'45

Straten