• Veiling B & O


    Zwaag was, met Blokker, tot ongeveer 1980 landelijk bekend vanwege het fruitgebied “De Bangert”.
    In de beide dorpen was er een veilingvereniging met bijbehorend gebouwencomplex. In Zwaag verwijst de straatnaam “De Oude Veiling” op het gelijknamige industrieterrein, nu nog naar de activiteiten van weleer. Van 1909 tot 1983 was op die plek de veilingvereniging “Bangert en Omstreken” gevestigd. Het was jarenlang de grootste werkgever in Zwaag. Om nu het geheugen wat op te frissen en om de nieuwe generatie te laten weten, wat er op de veiling in Zwaag allemaal gebeurde, komt er een boek uit. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opmaak. Het boek zal zijn voorzien van informatie van mensen die er gewerkt hebben en het zal worden geïllustreerd met veel fotomateriaal.


    Op zondag 24 maart 2019 wordt in de Dorpskerk aan de Kerkelaan het boek gepresenteerd. De aanvang is 14.00 uur en in een middagvullend programma met wat sprekers, filmbeelden en een fototentoonstelling zal het boek ten doop houden. Daarna is het boek te koop voor 15 Euro. Vrienden van de Stichting Historisch Zwaag, die hun bijdrage van minimaal 15 Euro voor 2019 betaald hebben, krijgen het boek gratis. Het is ook mogelijk vriend te worden door ter plekke minimaal 15 Euro te doneren. Ook dan krijgt u het boek mee. Deze middag is uiteraard de toegang tot deze presentatie gratis. Om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, verzoeken wij om aanmelding (vóór 18 maart) op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Iedere laatste dinsdag van de maand : open avond!

Eerstvolgende datum is 28 mei 2019, de koffie staat klaar!

Carnaval

Zoals u weet worden op zaterdag 2 en zondag 3 maart de mooiste dagen van Zwaag gevierd:
de carnavalsoptochten. Prins PatriQ en zijn hofdames verheugen zich er nu al op. We hopen natuurlijk op mooi weer en veel toeschouwers. Het is altijd een mooi gezicht als we dan uitgebreid vlaggen. Het rood-wit-blauw mag natuurlijk en ook de carnavalsvlag van Het Masker is een topper. Er is echter nog een vlag, die absoluut niet misstaat en dat is natuurlijk de Zwaagse vlag. De gele vlag met het wapen van de gemeente Zwaag hoort eigenlijk bij ieder Zwaags huis (dus ook in de Bangert en Oosterpolder en in de Risdam-noord) fier te wapperen. Het laat zien dat Zwaag een warm hart toegedragen wordt.
De vlag is bij ons te koop voor 15 Euro. Elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur kunt u daarvoor bij ons terecht in de Dorpskerk. Bestellen kan ook door een mail te sturen naar info@historisch-zwaag.nl.

Werkplek SHZ

Bestuur SHZ

Agenda 2019

Za. 02-03,  Carnaval; Kinderoptocht
Zo. 03-03,  Carnaval; Traditionele optocht
Zo. 24-03,  Boekpresentatie Veiling B & O
Di. 21-05,  Fototentoonstelling Ziekentriduüm
Wo. 22-05, Fototentoonstelling Ziekentriduüm
Do. 23-05, Fototentoonstelling Ziekentriduüm

 

 

Zwaag '40-'45

Straten