Dorpsfilm en boekpresentatie, zondag 12 maart 2017

Dorpsfilm en boekpresentatie op zondag 12 maart in de Dorpskerk.

 

Op zondag 12 maart organiseren wij in de Dorpskerk een filmmiddag. Op het programma staat de door Ab Knol gemaakte dorpsfilm van 1982. Het is de laatste film die Ab gemaakt heeft en waarbij hij min of meer huis aan huis heeft gefilmd. Hij heeft daarbij getracht zoveel mogelijk mensen op de gevoelige bewegende plaat vast te leggen. Hij heeft veel beelden geschoten en wij hebben er een kijkbare film van circa anderhalf uur van gemaakt.

Voordat we deze film gaan vertonen geven wij het woord aan de voor velen ook geen onbekende Ben Beemster.  Als missionaris van Mill Hill werkte hij van 1960 tot 1996 in Oeganda en in het geïslamiseerde noord-Kameroen. Vooral in dat laatste land werd hij naar eigen zeggen ‘opnieuw geboren’ - als een Tikar deze keer, een ‘mwumtumu’.

Ben Beemster werkte ongeveer tien jaar van zijn leven als docent in pastorale trainingen in Nederland en Afrika. Diverse keren bood Mill Hill hem de gelegenheid om daartoe vervolgstudies te doen (Brussel, Parijs, Tilburg). Meestal echter speelde zijn leven zich af in een verre rimboe. Daar werd hij timmerman als dat nodig was, of metselaar, of propagandist voor goed sanitair t.b.v. duizenden scholieren. Geregeld mobiliseerde hij jongeren tot het deelnemen aan sponsorwandelingen zoals 40-MM, of stimuleerde hij hen om op de planken theater uit te voeren.  

Ben heeft over zijn belevenissen een boek geschreven: “De moeder van het Parelhoen”. Hierin omschrijft hij hoe het leven en werken was in de tijd dat hij als missionaris werkzaam was. Dit boek wil hij ook in Zwaag, zijn geboorteplaats, onder de aandacht brengen en uiteraard hoopt hij, dat velen het boek zullen kopen.

Deze boekpresentatie is zeker een reden om deze donateursmiddag op 12 maart, die voor iedereen toegankelijk is, te komen bezoeken. De kerk is vanaf 13.30 uur open en ons programma begint om klokslag 14.00 uur. Donateurs en sponsors hebben voor twee personen gratis toegang. Overige belangstellenden betalen 2 Euro per persoon.

Wij vragen u om aanmelding op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0229-236529.